Please log in

Registration Forgot password


Comment
>>> The Route des Grandes Alpes -- azaz, "A Nagy Alpesi Út" -- avagy, hágók-kanyarok-napsütés-jégeső-viharos szél és kalandok
Departure date June 24, 2019 Tour type Társas gurulás Max group size: 20
Arrival date: July 5, 2019 Difficulty: 3 Organizer: Csopi1
Distance: 3600 Appr. speed: 90 Tour id: 6049
Tour type: Társas gurulás


Participants:    1 persons 1 motor
Description:
Néhány év után ismét kiírom ezt a fantasztikus alpesi túrát.
A híres Route des Grandes Alpes teljesítése egyrészt kihívás, másrészt pedig elképesztően gyönyörű tájakon gurulunk keresztül, néha hihetetlen időjárási körülmények közepette.
Maga a konkrét Route des Grandes Alpes igazából csak 720 km hosszúságú, és a Genfi-tótól a Földközi tenger partján a francia Riviera, vagyis népszerű nevén a Cote D'Azur (Azúr-part) utolsó bástyájáig, Mentonig tart, de én egy kicsit cizelláltam rajta a minél több látnivaló érdekében.
Az oda és a visszavezető utakon számtalan híresnél híresebb hágót ejtünk útba, olyanokat mint a Dolomitok szívében a Pordoi-Campologno-Sella-Falzarego-Valparola-Fassa-Gardena, hogy csak a nevesebb 2000 méter felettieket említsem.
Természetesen az elhíresült Stelvio vagy más néven Stilfser Joch sem maradhat ki, ahonnét nagy lendületet véve legurulunk a Comoi-tó partjára, mégpedig a Mandello del Larióban lévő szállásunkra, ahol látogatást teszünk a patinás Moto Guzzi gyárban.
A Comói-tó partjáról indulva néhány hágó legyőzésével átgurulunk Svájcba, ahol nem sokat tartózkodunk, mindössze 130 km-t gurulunk, hogy utána a mesés francia honban folytathassuk utunkat.
Egy napra megpihenünk Chamonix-ben, ahol meglátogatjuk európa legmagasabb, köznép által látogatható kilátóját, az Auiguille du Midit, amely 3848 méter magasságban található.
Néhány éve sajnos rossz időt fogtunk ki, odafent havazott, ami ugyan szép volt, de nem sokat láttunk a havas csúcsokból, reméljük most szép időt fogunk ki!
Chamonixből indul ezt követően a rock' and roll, azaz The Route des Grandes Alpes.
Ettől kezdve 600 km-en keresztül nemigen megyünk 1000 méter alá, és jó néhány 2000 méter feletti hágót fogunk meghódítani.
Addig gurulunk, amíg el nem érjük a híres-neves tengerparti Cannes-t, ahol a filmfesztiválokat szokták rendezni, és mellékesen a szállásunk is itt lesz.
Cannes-ben három éjszakát töltünk el, mely idő alatt az egyik napon megnézzük Monta-Carlót, a másik napon pedig elgurulunk a csendőr filmekből jól ismert Saint-Tropezbe.
Ezek a programok nem töltik ki a teljes napot, azaz még lehet fürödni a délutáni órákban a cannesi tengerparton.
Cannes-ból visszafelé jön egy kis feketeleves, azaz 400 km autópályázás, amit a motoros ember kimondottan utál, ráadásul ez az olaszoknál nem is olcsó mulatság, de csak így férünk bele a 12 napba. A pályázás a Garda-tó déli partján lévő csodás kisvárosig, Sirmionéig tart, ahol aznapi szállásunk lesz. Marad még idő egy kis fürdőzésre is a Garda-tóban.
Utunk a Garda-tó csodálatos nyugati parti útján folytatódik, egészen a tó északi partjáig, ahol hamarosan megtámadjuk az egyedülálló Manghen-hágót, melyről leereszkedve jön egy kis ismétlés, csak most a déli oldalról indulva, azaz Fassa-Pordoi-Sella-stb-stb...............
Ez ismét egy gyönyörű nap lesz, hiszen ennyi nagyszerű hágót nem minden nap motorozunk be 10 naponként!
Cortina 'd Ampezzot elhagyva élmények sokaságával gazdagodva fogunk megérkezni a Dolomitok egyik legszebb részén fekvő szálláshelyünkre.
A Dolomitokból szép, kellemes utakon átgurulunk Szlovéniába, ahol úti célunkat képezi a Mangart- és a Vrsic-hágó meghódítása, a Soca-folyó (volt Isonzo) völgyéből kiindulva, amely már önmagában is egy gyönyörű út.
Bled városa egy valódi gyöngyszem, de ez most csak egy röpke órácskát kap tőlünk, utána indulunk tovább a Kokra-patak mesés völgyében lévő aznapi, még szlovén szállásunk felé.
Túránk utolsó napja még tartogat izgalmakat számunkra!
Az indulást követően a fantasztikus Kokra-patak völgyében gurulunk jó darabig, majd a szlovén-osztrák határon lévő hegyvonulat hágóján átkelünk Bad Eisenkappelbe.
Innen már csak egy ugrás és megérkezünk Lavamündbe, ahonnét indul a híres B69-es motoros paradicsom.
A paradicsom végén Maribortól pálya, majd Letenyén a MOL-kútnál elköszönünk egymástól.
Ennyi lesz ez a középtávú kis túrácska.
A túrán való részvétel alapvető feltétele a csoportos motorozás alapvető szabályainak betartása, valamint a kiírt túratempó folyamatos tartásának képessége.
A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A szállások kulturált hotelekben, kétágyas, fürdőszobás szobákban lesznek, reggelivel.
Kérdés esetén hívjatok vagy írjatok.
Jelentkezési határidő: 2020.Március 15.
Email: csopitours@gmail.com
Tel: +36-20-310-99-27

Menetrend, program(ok):
0.nap: Érkezés Mariborba 1.nap: Maribor-Hermagor-St.Jakob-Cortina 'd Ampezzo-Tesero 500 km 2.nap: Tesero-Merano-Stelvio-Bormio-Tirano-Mandello del Lario 310 km 3.nap: Mandello del Lario-Chamonix 380 km 4.nap: Chamonix kilátó 5.nap: Chamonix-St.Maurice-Isere-Briancon 350 km 6.nap: Briancon-Cannes 330 km 7.nap: Cannes-Monte Carlo 120 km 8.nap: Cannes-Saint Tropez 160 km 9.nap: Cannes-Sirmione 470 km 10.nap: Sirmione-Tesero-Cortina 'd Ampezzo-Pieve di Cadore 380 km 11.nap: Pieve di Cadore-Mangart-Vrsic-Bled-Preddvor 290 km 12.nap: Preddvor-Eisenkappel-Lavamünd-B69-Gamlitz-Maribor-Letenye 290 km

Koltsegek:
Szállás 680 € reggelivel Benzin 360 € Kaja 280 € Egyéb(pályadíj, belépők) 160 €


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here
Maribor (Csopi1) Slovenia, Carinthia

(térkép)
June 24, 2020, 7:30 a.m. June 24, 2020, 8 a.m. Módosít Törlés
persons
motor

Hozzászólások:

Csopi1 Nov. 4, 2019, 5:27 p.m. 115072
Egyetértek!
Ez valóban egy egyedülálló motoros útvonal!
Hová lett a motorod?
Reppa Nov. 3, 2019, 10:02 p.m. 115071
Ezt szivesen végigmotorozám ismét :) na majd veszek motort addig.


Participants: 1 Persons, 1 bikes
Maribor, June 24, 2020, 7:30 a.m.
Csopi1 (1)
Felhokep
Hirdetések
Member count: 26969